Prosjekt: Julebyen - Håndballjentenes julekalender 2017

Julebyen

Høsten 2017 fikk jeg tegne en hel juleby for Nucleus og Håndballforbundet. I byen gjemte jeg 24 ting som skulle bli funnet for å kunne vinne premier frem mot jul. Slik gikk jeg frem for å illustrere byen: 

Christmas Town

In the fall of 2017 I was asked to create a Christmas Town for the Norwegian Handball Associations yearly christmas calendar. Here´s how I illustrated the town:

For å få en oversikt over hvordan hele byen kunne se ut og hvor jeg kunne plassere alle elementene som måtte være med, tegnet jeg en stor skisse i rød blyant som markerte de viktigste bitene i tegningen, f.eks stadion i midten, horisonten, skøytebane og noen store hus. Når jeg hadde plassert alle disse elementene, tegnet jeg over i blyant slik at jeg fikk alle bygningene, broene og veiene på plass. Jeg passet på å holde plassene mellom bygningene åpne slik at jeg kunne "fylle de" med mennesker. Jeg tegnet hele byen i blyant før jeg scannet den.

For å skape høydeforskjeller i byen la jeg inn broer og elver

I nærheten av Norges Energi kan man sette noe som trenger masse strøm - et pariserjul for eksempel 

Byen begynner å fylle seg opp med folk og bygninger og juleaktiviteter

Ferdig blyant-versjon av byen. Her er alle menneskene på plass, alle sponsorlogoer er godkjent av kunden, alle tingene som er gjemt i byen er fordelt utover slik at de blir vanskelige å finne og byen er klar for å fargelegges.

Jeg gjorde den scannede tegningen gjennomsiktig i photoshop, slik at jeg kunne fargelegge i et eget lag bak de svarte strekene, slik at de originale blyantstrekene var med på den ferdige tegningen. Da var det bare å velge en fargepalett, og farge i vei. Jeg liker godt brushes fra MG Brushes: https://gumroad.com/guadalupimarco (her kan du kjøpe brushene jeg brukte).

Fargeleggingen skjedde i lag oppå lag. Det første laget var bygninger og trær, så menneskene, og så julepynt og røyk og små detaljer som skygger i snøen til slutt. Jeg valgte å legge masse detaljer i tegningen slik at uansett hvor tett innpå du zoomer, så ser det gjennomført ut, f.eks at alle juletrær har bittesmå lyslenker og alle snøballer har skygger.


Utsnitt av byen som blir fargelagt. Siden hele byen skulle fylles med ting, var det morsomt å gjemme ting som ikke var en del av julekalender-konkurransen også - f.eks min egen familie, Willy og kjempestore julegaver og votter.


Hvis du vil se julekalenderen i levende live: http://jul2017.no   God Jul!

Copyright © Kristina Farstad Bjerkek, all rights reserved. Others may not copy or use any of these images without expressed permission.
Using Format